2000 silverado heater doesnt get hot

Discussion in 'Chevy Truck Forum' started by cph0728, Dec 11, 2010.

  1. cph0728

    cph0728 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I put in a new heater core last winter. Now this winter my heater is working but very little heat from it. 1 hose is hot 1 is not. No control valve under the hood, guess it's inside the cab somewhere? Can someone steer me in the right direction pleez?
     
  2. chevy_girl_85

    chevy_girl_85 Senior Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    612
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    auto technician
    Location:
    Reno, NV
    Sounds like either that new core is plugged or there is still air in it. Could the hoses be hooked up wrong? Try taking off both lines and pour coolant through it to see if it is just empty or blocked
     
  3. Stitz Love

    Stitz Love Senior Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Trying to make a living.
    Location:
    North Carolina
    Welcome to the forum.
    You have probably checked your temp guage and determined your engine is running at normal operating temperature.
    If so, then I second the motion for checking that core to be certain it's not plugged up... presuming as after you installed the new heater core last year it was working to your satisfaction. ... Which if so makes it strange that now one hose is hot and the other... not so much.
     

Share This Page