Results 1 to 8 of 8

Thread: Spark, no injector pulse, no fuel

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2

    Spark, no injector pulse, no fuel

    I have a 87 chev truck, I've got lots of spark but no injector pulse and no fuel. When cranking the engine there is a drop of gas that comes out of the injectors but there's no power to them. Changed the fuel pump, the distributor cap, the throttle body and injectors, changed the computer, changed the complete wiring harness inside and out, pick up coil, and every censor on the engine. I drove it to my house 3 months ago and it hasn't started since. The only way it starts is if you prime the tuck, if you place gas in the injector holes, she will burn the prime then stop. I am a mechanic of 10 years and also have another mechanic of 25 years helping me and we can't figure this out anybody with any ideas please help!!!

  2. #2
    Senior Moderator chevychase's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    truck forum .org
    Posts
    15,990
    Blog Entries
    2
    These things will not let injectors fire if bad. The pickup coil on dist. shaft...the ignition module inside dist. on bottom.
    Coolant temp sensor..beside the thermostat. If the grounds at t stat ..are corroded will not fire injectors.
    Tps in flood mode will cut injectors . Does it have a check engine light on?
    Can ohm pickup coil should get 700 to 1200 ohm,s resistance. Could also be ignition switch.

    Gitter done have fun. Running on empty...running blind...running behind.....

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2
    Thank You for the reply! I tried the pickup coil on dist. and the shaft. I also tried the ignition module inside the distributor. I changed over every sensor on my truck using the sensors from another truck that works fine and still no go. I tried several tps sensors. I can't see if there is a check engine light on because I can't get the truck to start long enough to put on a light. However the engine light is on when the ignition is turned ahead. I changed the ignition switch, I checked all the grounds,cleaned all the wires. changed the fuel pump relay on the firewall, I got lots of gas pressure to the throttle body. I really don't know what else to do or whats left to try.. running short on patience...Thanks for any help or advice anybody can give!!!

  4. #4
    Senior Member zombie1969's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    CT
    Posts
    1,016
    First off you need 12volt constant to the injectors so of you dont have that your doa. Should be a fuse for the injectors and the pcm suplies a ground puls.
    Sent using Boost mobile 4g htc evo.

  5. #5
    Senior Moderator chevychase's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    truck forum .org
    Posts
    15,990
    Blog Entries
    2
    Okay you have checked or replaced all...pour fuel in tbi it runs so ignition is good. So has to be a wiring prob.
    Right where wires plug in the side of dist. check these out good .

    Gitter done have fun. Running on empty...running blind...running behind.....

  6. #6
    Senior Member rusobr2's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    prineville ,or
    Posts
    78
    just a side note if i may......the "PINK" wire that comes off of dist. mod. hot side (it's not the one that goes to dist) it runs behind dist. across fire/w
    anyway "bare" a little piece of it, and run a short jumper wire from there to + on battery (this will give you hot to everything & make stuff run)
    then you can start scratching your head........LOL !

    steven
    ALL DAYS ARE GOOD! .. SOME ARE A TOUCH BETTER ! .. IF YOU DON'T THINK SO .. JUST MISS ONE !!

  7. #7
    Senior Moderator chevychase's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    truck forum .org
    Posts
    15,990
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by rusobr2 View Post
    just a side note if i may......the "PINK" wire that comes off of dist. mod. hot side (it's not the one that goes to dist) it runs behind dist. across fire/w
    anyway "bare" a little piece of it, and run a short jumper wire from there to + on battery (this will give you hot to everything & make stuff run)
    then you can start scratching your head........LOL !

    steven
    Gitter done lol

    Gitter done have fun. Running on empty...running blind...running behind.....

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    9
    Chev 87, have you found a solution to your problem? I am having the exact same issue annd have tried same things!

Similar Threads

  1. 1998 Chevy c1500 - How do I do a check on the injector pulse ?
    By crankbooster in forum Chevy Truck Forum
    Replies: 7
    Last Post: 05-03-2011, 04:41 PM
  2. 1995 chevy 5.7 k1500 - no injector pulse, what to check ??
    By Douglass in forum Chevy Truck Forum
    Replies: 42
    Last Post: 03-05-2011, 11:25 AM
  3. How to test 350 TBI fuel injector pulse Without Noid ligt?
    By rrcade in forum Chevy Truck Forum
    Replies: 2
    Last Post: 11-03-2010, 11:18 AM
  4. 04 F150 no injector pulse to one cylinder????
    By Chevy_Finatic79 in forum Ford Truck Forum
    Replies: 6
    Last Post: 03-11-2010, 05:08 PM
  5. Only one fuel injector, um, injecting.
    By my350tpi in forum Chevy Truck Forum
    Replies: 4
    Last Post: 10-03-2006, 06:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •