chevy k3500 454 vortec

Discussion in 'Chevy Truck Forum' started by rickbharrelson, Feb 4, 2011.

  1. rickbharrelson

    rickbharrelson Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    new thermastat but still no heat????????????????its cold help
     
  2. lostdog5876

    lostdog5876 Full Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    There is a valve in the inlet heater hose or in the heater box that lets hot water in the box. it is probally not working, (leting hot water in the box). cant remeber if its elec or manuel on your truck. but its controlled by the hot to cold selector on your on your dash. OK LOOKED IT UP COULDNT REMEMBER THE NAME. Heater control valve looks like auto zone sales one for about $12. Thats probally the problem.
     
  3. chevychase

    chevychase Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    22,147
    Likes Received:
    12,691
    What year truck? Could be quiet few things . Heater core stopped up ect. Maybe like lostdog said valve.
     
  4. leolkfrm

    leolkfrm Full Member

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    11,803
    Likes Received:
    6,787
    is the coolant circulating? are the heater hoses getting hot? are there bubbles in the radiator? is the air out?
     
  5. rickbharrelson

    rickbharrelson Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    chevy k3500

    1997 4x4 k3500 w/454 vortec new everything i took the heater hose loose from rad.and very little coming out , now at the engine i took heater hose loose and lots of pressure cant find a heater valve on truck
     
  6. chevy_girl_85

    chevy_girl_85 Senior Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    612
    Likes Received:
    11
    There isn't a heater valve on that new of a truck. How is the truck running? engine getting up to operating temp? Overheating? What about a problem with the rods/door in the heater box? It could be possible that it is not switching from a/c to heat inside
     
  7. snyder350

    snyder350 Senior Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    i had a no heat prob and the blades rotted off the inside of my waterpump.
     
  8. leolkfrm

    leolkfrm Full Member

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    11,803
    Likes Received:
    6,787
    pull both hoses and try back flushing it from the rad side
     

Share This Page